Κέικ με τρούφα


Υλικά (για μιάμιση δόση)

  • 7 αυγά
  • 2,5 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 1,5 ποτήρι νερού γάλα
  • 750 γρ αλεύρι φαρίνα Γιώτης
  • 1 ποτήρι νερού τρούφα

Για το γαρνίρισμα

  • Λιωμένη κουβερτούρα
  • Τρούφα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, τη φαρίνα Γιώτης και τέλος την τρούφα αφού πρώτα την αλευρώσουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 37×26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά.
  4. Γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη και τρούφα.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα