Μια συνταγή της κυρίας Βάνας Ντελή για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρέματα "Deli"cious!
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο!!!
Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο!!!
Για μικρά και μεγάλα παιδάκια!
Και η συνταγή μου
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
200γρ κιμά χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
2:καρότα σε φετάκια
1 κούπα τσ.ρύζι γλασέ για τη ζύμη
Κι άλλη 1/2 για τη βράση
1 κ.σ ελαιόλαδο για τη ζύμη
και άλλες
3κ σ ελαιόλαδο για τη βράση
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Στον κιμά προσθέτουμε και ζυμώνουμε
το κρεμμύδι ,τ αυγά ,μαϊντανό ,ρύζι,
Αλάτι , πιπέρι,ρίγανη 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Και η συνταγή μου
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
200γρ κιμά χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
2:καρότα σε φετάκια
1 κούπα τσ.ρύζι γλασέ για τη ζύμη
Κι άλλη 1/2 για τη βράση
1 κ.σ ελαιόλαδο για τη ζύμη
και άλλες
3κ σ ελαιόλαδο για τη βράση
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Στον κιμά προσθέτουμε και ζυμώνουμε
το κρεμμύδι ,τ αυγά ,μαϊντανό ,ρύζι,
Αλάτι , πιπέρι,ρίγανη 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια!
Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθούν!
Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά αρκετό νερό να πάρει βράση και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια .
Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθούν!
Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά αρκετό νερό να πάρει βράση και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια .
Όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια ξαφρίζουμε καλά!
Προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι το ελαιόλαδο, κι αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο περίπου να βράσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, την άλλη μισή κούπα , κι αφήνουμε να βράσει να χυλώσει, ν αρχίζει ν ανοίγει το ρύζι!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί 3'
Για τ αυγολέμονο
Χτυπάμε μαρέγκα 2 ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους χτυπάμε καλά
Ρίχνουμε χτυπώντας το χυμό λεμονιών
Ρίχνουμε 1 κουτάλα ζουμί καυτό σιγά σιγά (χτυπώντας πάντα)κι αμέσως μετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας τα γιουβαρλάκια!
Προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι το ελαιόλαδο, κι αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο περίπου να βράσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, την άλλη μισή κούπα , κι αφήνουμε να βράσει να χυλώσει, ν αρχίζει ν ανοίγει το ρύζι!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί 3'
Για τ αυγολέμονο
Χτυπάμε μαρέγκα 2 ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους χτυπάμε καλά
Ρίχνουμε χτυπώντας το χυμό λεμονιών
Ρίχνουμε 1 κουτάλα ζουμί καυτό σιγά σιγά (χτυπώντας πάντα)κι αμέσως μετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας τα γιουβαρλάκια!
Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού .
Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!
Εννοείτε στο πιάτο έξτρα πιπέρι και λεμόνι σ όσους αρέσει!
Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!
Εννοείτε στο πιάτο έξτρα πιπέρι και λεμόνι σ όσους αρέσει!