Πτι φουρ - Petit four



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πτι φουρ - Petit four

Τα αγαπημένα όλων

Υλικά:
350γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1/2 κγ αλάτι
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
550γρ αλεύρι γοχ

Για τη γέμιση:
Μαρμελαδα βερίκοκο

Για την επικαλυψη:
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Καρύδα

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε καλά να αφρατεψει. 
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν κρέμα. 
Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε. 
Προσθετουμε τα αυγά ένα ένα να τα απορροφαει κάθε φορά το μίγμα. 
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας με μια μαριζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε λίγο λίγο το μίγμα σε κορνέ με μύτη αστέρι και αραδιαζουμε μπισκότα σε ταψί με αντικολητικό χαρτί αφήνοντας κάποιο περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. 
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. 
Μόλις κρυώσουν παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε μαρμελάδα και κλείνουμε με ένα άλλο. 
Τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και μετα στη καρύδα αν θέλουμε ή τρούφα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.