Χειροποίητες πίτες για σουβλάκι γεμιστές με τυρί, γλυκές ή αλμυρές


Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λαρου για ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΓΛΥΚΕΣ Ή ΑΛΜΥΡΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χειροποίητες πίτες για σουβλάκι γεμιστές με τυρί, γλυκές ή αλμυρές 

Τυρόπιτες στο αντικολλητικό τηγάνι για άλλους με τυριά και δυόσμο και άλλους με Φιλαδέλφεια και μέλι
Η ζύμη είναι ίδια με τις πίτες για σουβλάκια που είχα δείξει απλά έκανα 40 γραμμάρια το κάθε μπαλάκι γιατί ήθελαν μικρές,και έβαλα γέμιση και γίνονται τέλειες και έτσι!
Για την γέμιση με δυόσμο είναι ανθότυρο, φέτα, γραβιέρα, αυγό, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και στα άλλα έβαλα μόνο Φιλαδέλφεια και έγινε πάρα πολύ ωραίο κρεμώδες και ταίριαξε πάρα πολύ το μέλι που ούτως ή άλλως δεν λείπει από το σπίτι μας γιατί το τρώνε από μικρά παιδιά

Εδώ η συνταγή για την ζύμη 
Πιτούλες για σουβλάκια αφράτες νόστιμες σπιτικές 
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 μλ χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
150 μλ λάδι,εγώ έβαλα ελαιόλαδο..

Όλα μαζί ζύμωμα να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μία ωρίτσα να διπλασιαστεί σε όγκο και κόβουμε μπαλάκια των εκατό με εκατόν είκοσι γραμμαρίων.
Βγαίνουν δέκα με έντεκα πιτούλες.
Ανοίγουμε με το χέρι σε στρογγυλό φύλλο και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Κάθε φορά βάζουμε με το πινέλο λίγο λαδάκι και μετά το ζυμαράκι μας.
Την γυρνάμε όταν δούμε και κάνει φούσκες.
Όταν την γυρίσουμε την πατάμε με σπάτουλα παντού και την αλείφουμε ίσα ίσα λαδάκι που έχει πάνω το πινέλο μας.
Κάθε πλευρά θέλει περίπου δύο λεπτάκια και σε αυτό το διάστημα ανοίγουμε το επόμενο ζυμαράκι μας.