Τσιπούρα φιλέτο με σαλάτα κους κους και λαχανικά



ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
2 τσιπούρες τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε, ρίχνουμε λαδάκι, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και μια φέτα λεμόνι στην κοιλιά.
Τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ.
Όταν είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε και παίρνουμε τα φιλέτα.

Για την σαλάτα με το κους κους
Λίγο βρασμένο μπρόκολο
100 γρ κους κους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 καρότο σε κυβάκια
1 κολοκύθι σε κυβάκια
½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
12 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι και ελαιόλαδο

Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα ντοματίνια). Τελευταίο προσθέτουμε το κρεμμυδάκι για να μην καεί και το κουκουνάρι.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μπόλ, ρίχνουμε μέσα το κους κους , τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, φουντίτσες από το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι.
Βάζουμε τη σαλάτα σε πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα από τις τσιπούρες .
Ψήνουμε στο φούρνο, αντιστάσεις στους 200 για 5 λεπτά.


Credits: Vasia Zaglara