
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
Για τα ψάρια
- 2 τσιπούρες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- φέτες λεμονιού
- Λίγο βρασμένο μπρόκολο
- 100 γρ κους κους
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 κολοκύθι σε κυβάκια
- ½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
- ½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- 12 ντοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις τσιπούρες και τις πλένουμε.
- Ρίχνουμε λαδάκι, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και μια φέτα λεμόνι στην κοιλιά.
- Τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ.
- Όταν είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε και παίρνουμε τα φιλέτα.
- Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα ντοματίνια).
- Τελευταίο προσθέτουμε το κρεμμυδάκι για να μην καεί και το κουκουνάρι.
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μπόλ, ρίχνουμε μέσα το κους κους, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, φουντίτσες από το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα από τις τσιπούρες .
- Ψήνουμε στο φούρνο, αντιστάσεις στους 200 για 5 λεπτά.

