Γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα μουστάρδας



ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


Ένας υπέροχος πεντανόστιμος μεζές!

Υλικά
1 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες ( γαμπάρες) περίπου 20 κομμάτια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/2 κ.γ θυμάρι
1 κ.γ μουστάρδα με πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένω καλά τις γαρίδες....αφαιρώ το κέλυφος , το κεφάλι και αφήνω την ουρίτσα .
(Με τα κεφάλια μπορούμε να φτιάξουμε ζωμό για γαριδομακαρονάδα)
Καθαρίζω από το εντεράκι , ξεπλένω και στραγγίζω σε σουρωτήρι.
Στύβω το λεμόνι μέσα στο μούλτι, προσθέτω τη μουστάρδα , το λάδι , αλάτι πιπέρι , θυμάρι και ανακατεύω μέχρι να πάρω μια πηχτή σαλτσούλα.
Κρατάω το 1/3 από τη σάλτσα για το σερβίρισμα.
Στην υπόλοιπη σαλτσούλα προσθέτω το τριμμένο σκόρδο και ανακατεύω.
Περνάω τις γαρίδες σε σουβλάκια πιάνοντας από τις δύο άκρες.( Ουρά και κεφάλι για να σταθεροποιηθούν.)
Τις περνάω με τη σαλτσούλα και από τις δύο μεριές , με ένα πινελακι και τις ψήνω σε σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά.
Μπορείτε να ψήσετε και στα κάρβουνα. Ακόμα πιο νόστιμα!!!!
Σερβίρω με τη σαλτσούλα που κράτησα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!