Πεντανόστιμη βελούδινη ψαρόσουπα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεντανόστιμη βελούδινη ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα πεντανόστιμη βελούδινη και πολύ γευστική....με διάφορα φρέσκα ψαράκια...!!!

Υλικά
1,5 kg διάφορα ψάρια για βραστά
4 μέτριες πατάτες
1/2 κιλό καρότα
1 μεγάλο μάτσο ή 2 σέλινο
3 κρεμμύδια ξερά
3 κολοκύθια
Ελαιόλαδο αλάτι
1/2 κρασοπότηρο ρύζι γλασέ
Χυμό λεμονιού για τη σούπα και το λαδολέμονο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια τα αφήνουμε να στραγγίσουν βάζουμε στην κατσαρόλα γύρω στο 1,5 λίτρο νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα ψάρια και ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.
Ξαφρίζουμε τον αφρό, και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
Τα τραβάμε σιγά-σιγά σε μία πιατέλα....σουρώνουμε το ζωμό μήπως και έχει μείνει κανένα κοκαλάκι, βάζουμε πάνω στην εστία ξανά και προσθέτουμε τα λαχανικά, σταδιακά.
Τα 2 κρεμμύδια τα καρότα τα κολοκυθάκια τις πατάτες και τέλος το σέλινο.
Αφήνουμε να βράσουν και να ψηθούν καλά και τραβάμε όσα θέλουμε να φάμε... αφήνουμε μία ποσότητα για να αλέσουμε να γίνει η σουπίτσα μας βελούδινη.
Αλέθουμε στο μούλτι όσα λαχανικά έχουν μείνει στην κατσαρόλα σουρώνουμε το ζωμό και προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι...βάζουμε να βράσει και ρίχνουμε το ρύζι αφήνουμε να ψηθεί καλά και στο τέλος μαζί με το λεμόνι αραιώνουμε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ ίσως και παραπάνω ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλουμε.
Εγώ δεν έβαλα καθόλου σήμερα γιατί είχε χυλώσει και δεν χρειαζόταν.

Λαδολέμονο
Ρίχνω στο multi περίπου μισό ποτηράκι ζωμό.
Το χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, ελαιόλαδο, μία κουταλιά μουστάρδα, και το χτυπάω πολύ καλά να δέσει.... Περιχύνω το ψάρι και τα λαχανικά μου από πάνω.
Γίνονται πολύ νόστιμα και γευστικά.