
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη
80 ml μούστο
60 ml ½ πορτοκάλι χυμό πορτοκαλιού
½ κγ μαγειρική σόδα
250 γρ αλεύρι μαλακό
½ κγ μπέικιν πάουντερ
½ κγ κανέλα
¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη
80 ml μούστο
60 ml ½ πορτοκάλι χυμό πορτοκαλιού
½ κγ μαγειρική σόδα
250 γρ αλεύρι μαλακό
½ κγ μπέικιν πάουντερ
½ κγ κανέλα
¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, να λιώσει.
Προσθέτω το μούστο και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσω πρώτα σε αυτόν τη σόδα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, να λιώσει.
Προσθέτω το μούστο και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσω πρώτα σε αυτόν τη σόδα.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ, ανακατεύοντας.
Πλάθω τη ζύμη σε κορδόνια, ενώνω στο κάθε ένα την άκρη βάζοντας λίγο νερό να κολλήσει στην επαφή και τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 15 – 18 λεπτά, ανάλογα αν τα θέλω πιο αφράτα ή τραγανά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 15 – 18 λεπτά, ανάλογα αν τα θέλω πιο αφράτα ή τραγανά.
Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou