Καρπουζοζελεδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΑΡΠΟΥΖΟΖΕΛΕΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρπουζοζελεδάκια

Εντυπωσιακά καρπουζελεδάκια !!!
Μια παιχνιδιάρικη πρόταση για παιδικά πάρτι....και όχι μόνο!!!!!

Υλικά
1 μικρό καρπούζι (περίπου 2 μισή κιλά)
800 ml από το χυμό του καρπουζιού
20 γρ ζελατίνη σε σκόνη
1-2 κ.σ ζάχαρη (προαιρετικά αν θέλετε πιο γλυκό το ζελέ σας) δοκιμάστε το!

Εκτέλεση
Κόβω το καρπούζι μου στη μέση κατά μήκος και αδειάζω την ψίχα.
Αφαιρώ από την ψίχα τα κουκούτσια και την αλέθω στο μπλέντερ.
Σουρώνω και παίρνω το χυμό .
Ωστόσο διαλύω τη ζελατίνη σε 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
Βάζω το μισό χυμό καρπουζιού μέσα σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθετω τη ζάχαρη σε αυτή τη φάση αν θέλω το ζελέ μου πιο γλυκό.
Μόλις κάψει και διαλυθεί η ζάχαρη το τραβάω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζελατίνη ανακατεύω να διαλυθεί και τέλος προσθέτω και τον υπόλοιπο χυμό.
Ανακατεύω πολύ καλά και με μία κουτάλα βάζω το ζελέ μου στο καρπούζι που έχω αδειάσει.
Το βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον όλη νύχτα να παγώσει καλά.
Κόβω σε φετούλες και σερβίρω.