Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υπέροχα, αφράτα και πολύ εύκολα!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι λευκό σκληρό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
500γρ νερό χλιαρό
2 κσ αλάτι
50γρ ζάχαρη
1 κσ ταχίνι
100γρ μαργαρίνη λιωμένη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπάστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν). Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουνε ένα στρογγυλό κουλούρι.
Βάζουμε σε ένα μπωλ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπολ αρκετό σουσάμι.
Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να δημιουργείτε ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Εγώ δεν είχα μαργαρίνη και έβαλα στα συγκεκριμένα βούτυρο και έγιναν εξίσου υπέροχα.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli