
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Υλικά:
- 1 κιλό ψάρια διάφορα για βράσιμο
- 2 κρεμμύδια
- 1 μάτσο σέλινο
- 4 καρότα
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 4 πατάτες μέτριες
- ¼ φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ρύζι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο.
- Όταν βράσουν όλα καλά, βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ, εκτός μόνο από τις πιπεριές που τις αφαιρούμε.
- Σουρώνουμε τα ψάρια και το ζωμό που προκύπτει το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά.
- Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Monastiriaka.gr
