Γερμανική μηλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λαρου για ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γερμανική μηλόπιτα

Όταν πας για καφεδάκι δεν θες να πας με άδεια χέρια αλλά ούτε με κάτι αγοραστό τότε φτιάχνεις κάτι στα γρήγορα όπως μία ζουμερή Μηλόπιτα που είναι πολύ φίνα !!!Είναι πάρα πολύ νόστιμη και όχι πολύ γλυκιά !! Μιας και είναι και της εποχής.
Η συνταγή είναι από γερμανικό σαιτ, συγκεκριμένα του Dr Oetker,όσοι είναι Γερμανία θα ξέρουν.

Για φόρμα που βγαίνει ο πάτος 26αρα ή και 28αρα

750 γραμμάρια μήλα,εγώ έβαλα 8 μήλα δεν ξέρω πόσο ήταν
125 γραμμάρια βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
3 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο έλαιο λεμόνι προαιρετικά,εγώ έβαλα λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
Για επάλειψη 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και 1 κουταλιά νερό,τα ανακατεύουμε απλώς

Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι
Κόβουμε τα μήλα και βάζουμε λίγο λεμόνι χυμό ώστε να μην μαυρίσουν
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ ζάχαρη, βανίλια,το έλαιο λεμόνι και χτυπάμε να δέσουν ωραία.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για μισό λεπτό το καθένα.
Προσθέτουμετο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το γάλα εναλλάξ χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα.
Στρώνουμετο μείγμα στην φόρμα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με αέρα ή στους 180 πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.Το κοιτάμε με μαχαίρι να βγει στεγνό.