ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνουμε τις ΣΑΡΔΕΛΕΣ, τους βγάζουμε τα λέπια και κόβουμε το κεφάλι.
- Περνάμε το δάχτυλο μας από την κοιλιά μέχρι την ουρά σπρώχνοντας το κρέας και αφαιρούμε το κόκκαλο.
- Ξεπλένουμε και στρώνουμε τα φιλέτα εναλλάξ με ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ μέχρι να τελειώσουν.
- Αφήνουμε 2 με 3 ώρες.
- Τινάζουμε τις σαρδέλες από το αλάτι και τις σκεπάζουμε σε μπολ με ΞΥΔΙ για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Μετά τις σουρώνουμε για να τις βάλουμε στο ΛΑΔΙ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ!!!
- Ψιλοκόβουμε ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ, ΜΠΟΥΚΟΒΟ, ρίχνουμε ΡΙΓΑΝΗ ή ΘΥΜΑΡΙ και τις σκεπάζουμε με ΗΛΙΕΛΑΙΟ.
- Διατηρούνται στο ψυγείο 3 μήνες.
- Γίνεται και με ΓΑΥΡΟ!
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου