Σαρδέλες μαρινάτες



Μια συνταγή της κυρίας Βικη Αναματερου για ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Σαρδέλες μαρινάτες

Παίρνουμε τις σαρδέλες, τους βγάζουμε τα λέπια και κόβουμε το κεφάλι, περνάμε το δάχτυλο μας από την κοιλιά μέχρι την ουρά σπρώχνοντας το κρέας και αφαιρούμε το κόκκαλο.
Ξεπλένουμε και στρώνουμε τα φιλέτα εναλλάξ με χοντρό αλάτι μέχρι να τελειώσουν αφήνουμε 2 με 3 ώρες
Τινάζουμε τις σαρδέλες από το αλάτι και τις σκεπάζουμε σε μπολ με ξύδι για 2 ώρες στο ψυγείο μετά τις σουρώνουμε για να τις βάλουμε στο λάδι δεν τις πλένουμε
Ψιλοκόβουμε πιπεριές χρωματιστές, σκόρδο, πιπέρια ολόκληρα, μπούκοβο, ριχνουμε ρίγανη ή θυμάρι και τις σκεπάζουμε με ηλιέλαιο.
Διατηρούνται στο ψυγείο 3 μήνες.
Γίνεται και με γαύρο!