Σαρδέλες μαρινάτες



ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις ΣΑΡΔΕΛΕΣ, τους βγάζουμε τα λέπια και κόβουμε το κεφάλι.
Περνάμε το δάχτυλο μας από την κοιλιά μέχρι την ουρά σπρώχνοντας το κρέας και αφαιρούμε το κόκκαλο.
Ξεπλένουμε και στρώνουμε τα φιλέτα εναλλάξ με ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ μέχρι να τελειώσουν.
Αφήνουμε 2 με 3 ώρες.
Τινάζουμε τις σαρδέλες από το αλάτι και τις σκεπάζουμε σε μπολ με ΞΥΔΙ για 2 ώρες στο ψυγείο.
Μετά τις σουρώνουμε για να τις βάλουμε στο ΛΑΔΙ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ!!!
Ψιλοκόβουμε ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ, ΜΠΟΥΚΟΒΟ, ρίχνουμε ΡΙΓΑΝΗ ή ΘΥΜΑΡΙ και τις σκεπάζουμε με ΗΛΙΕΛΑΙΟ.
Διατηρούνται στο ψυγείο 3 μήνες.
Γίνεται και με ΓΑΥΡΟ!


Credits:
Βικη Αναματερου
Σαρδέλες μαρινάτες