
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
Φτιάξτε αυτή τη γρήγορη και νόστιμη χοιρινή τηγανιά και συνοδέψτε την με ένα ποτήρι ωραίο κρασί!

Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το χοιρινό κρέας και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να το καλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει όλο το νερό του. Αυτό το βήμα βοηθά το κρέας να γίνει πιο τρυφερό.
- Όταν το κρέας έχει πιει όλο το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στο κρέας, ανακατεύοντας καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα με τα αρωματικά.
- Σβήνουμε το κρέας με το λευκό κρασί, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί ενώ παράλληλα το κρέας απορροφά το άρωμα του κρασιού.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει μόνο το λαδάκι.
- Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, συνοδευόμενη προαιρετικά με φρέσκο χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα.
Σημείωση:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή πιπεριές, μανιτάρια ή κρεμμύδι για έξτρα γεύση, αν το επιθυμείτε.

Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
