Χοιρινή Τηγανιά

Χοιρινή Τηγανιά στο Τσακ Μπαμ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ


Φτιάξτε αυτή τη γρήγορη και νόστιμη χοιρινή τηγανιά και συνοδέψτε την με ένα ποτήρι ωραίο κρασί!


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το χοιρινό κρέας και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να το καλύπτει.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει όλο το νερό του. Αυτό το βήμα βοηθά το κρέας να γίνει πιο τρυφερό.
  3. Όταν το κρέας έχει πιει όλο το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
  4. Σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στο κρέας, ανακατεύοντας καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα με τα αρωματικά.
  6. Σβήνουμε το κρέας με το λευκό κρασί, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί ενώ παράλληλα το κρέας απορροφά το άρωμα του κρασιού. 
  7. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει μόνο το λαδάκι.
  8. Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, συνοδευόμενη προαιρετικά με φρέσκο χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα. 

Σημείωση: 

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή πιπεριές, μανιτάρια ή κρεμμύδι για έξτρα γεύση, αν το επιθυμείτε.

Χοιρινή Τηγανιά στο Τσακ Μπαμ

Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget