
Με τραγανό φύλλο σκέτη απόλαυση!
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 κ.σ. ξύδι,
χυμό μισού λεμονιού,
αλεύρι όσο πάρει να γίνει εύπλαστο και μαλακό ζυμαράκι
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, και βράζουμε μέχρι να τραβήξει τα νεράκια της ανακατεύοντας συχνά .
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κύμινο, και την στραγγίζουμε σε λεπτό σουρωτήρι πολλές ώρες...την είχα να στραγγίζει από χθές στο ψυγείο.
Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε προσθέτουμε στη γέμιση μια κούπα τυρί της αρεσκείας μας... όχι απ' αυτό που λιώνει.... εγώ έβαλα ρεγκάτο και κεφαλοτύρι... είναι πολύ ωραία και με παρμεζάνα.
Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε τις πιτούλες μας... τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Υλικά για το φύλλο
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό,1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 κ.σ. ξύδι,
χυμό μισού λεμονιού,
αλεύρι όσο πάρει να γίνει εύπλαστο και μαλακό ζυμαράκι
Εκτέλεση
Την κολοκύθα τη κόβουμε σε κύβους και τη σοτάρουμε με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, και βράζουμε μέχρι να τραβήξει τα νεράκια της ανακατεύοντας συχνά .
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κύμινο, και την στραγγίζουμε σε λεπτό σουρωτήρι πολλές ώρες...την είχα να στραγγίζει από χθές στο ψυγείο.
Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε προσθέτουμε στη γέμιση μια κούπα τυρί της αρεσκείας μας... όχι απ' αυτό που λιώνει.... εγώ έβαλα ρεγκάτο και κεφαλοτύρι... είναι πολύ ωραία και με παρμεζάνα.
Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε τις πιτούλες μας... τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki