Χοιρινό ρόστο



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό ρόστο

Υλικά
1 κιλο χοιρινό μπούτι κομμένο κυβάκια
αλάτι
πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. κρασί κόκκινο
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 πακέτο μακαρόνια
Κεφαλοτύρι

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης , αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει 1μισή με 2 ώρες . Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει σχεδόν δέσει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που τα έχουμε βράσει δύο λεπτά λιγότερο απ' ότι αναγράφεται στο πακέτο.
Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.