
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο κυβάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 πακέτο μακαρόνια
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης , αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει 1μισή με 2 ώρες . Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει σχεδόν δέσει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που τα έχουμε βράσει δύο λεπτά λιγότερο απ' ότι αναγράφεται στο πακέτο.
- Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.

Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara