Μπριζόλες λαιμού με σελινόριζα και καρότα αυγολέμονο



Μια συνταγή για ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages


Μπριζόλες λαιμού με σελινόριζα και καρότα αυγολέμονο

Εξαίσιο γευστικό Χειμωνιάτικο φαγητό.

4 μπριζόλες λαιμού
1 σελινόριζα κομμένη σε μεσαία κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο (ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
χυμός από 1 λεμόνι
περίπου 3/4 φλιτζ. τσαγιού από τη σάλτσα του φαγητού

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με την κομμένη σελινόριζα, το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο), τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τριμμένα καρότα, τον άνηθο και το μαϊντανό, και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ώσπου να καλύψει όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και η σελινόριζα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, παίρνουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το ζωμό της κατσαρόλας και το αφήνουμε κατά μέρος.
Αυγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν, και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας. Παίρνουμε περίπου 3/4 φλιτζανιού από τη «δεμένη» σάλτσα της κατσαρόλας, τη ρίχνουμε στο αυγολέμονο σε αργή ροή, για να μην «κόψει» το αυγό, και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και να γίνει λείο και αφράτο. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την ανακινούμε για να πάει παντού η σάλτσα, αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.instagram.com/p/CHh_0Awln86/