Carrot cake



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για CARROT CAKE από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Carrot cake

Είναι πολύ μυρωδάτο νόστιμο αφράτο και υγρό όπως ακριβώς είναι ένα carrot cake 😋

Υλικά
250 gr αλεύρι
150 gr ηλιέλαιο
200 gr ζάχαρη
4 αυγά
250 gr καρότο αλεσμένο
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. σταφίδες
4 κ.σ καρύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο σιγά-σιγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, και σταματάμε το μίξερ.
Έχουμε ενώσει όλα τα στερεά υλικά....(αλεύρι daikin σόδα κανέλα σταφίδες και καρύδια)... Αρχίζουμε να ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά σιγά ανακατεύοντας με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 με 25 cm σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μία ώρα ίσως και παραπάνω ανάλογα το φούρνο ελέγχουμε αν είναι ψημένο μετά τη μία ώρα.
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φτιάχνουμε την επικάλυψη.

2 κουταλιές lurpak
1 συσκευασία τυρί κρέμα
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Εγώ έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ για να το απλώσουμε.
Αν θέλουμε στολίζουμε με καρύδια η καρότο τριμμένο.