
ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
Μια ξεχωριστη προταση με ιδιαιτερη πρωτοτυπη γεμιση... ενα κοτοπουλο λουμουμακι που θα φορεσει τα γιορτινα του για μας.
1 κοτοπουλο 2 κιλα περιπου
Αλατι
Πιπερι
Θυμαρι
Καπνιστη γλυκεια παπρικα
Αλατι
Πιπερι
Θυμαρι
Καπνιστη γλυκεια παπρικα
Για τη μαριναδα
2 κουταλιες μουσταρδα
2 κουταλιες μελι
Χυμο απο 2 πορτοκαλια
1/4 κουπας ελαιολαδο
2 σκελιδες σκορδο
Μισο κουταλακι γλυκου κοκκους πιπερι
2 κουταλιες μουσταρδα
2 κουταλιες μελι
Χυμο απο 2 πορτοκαλια
1/4 κουπας ελαιολαδο
2 σκελιδες σκορδο
Μισο κουταλακι γλυκου κοκκους πιπερι
Για τη γεμιση
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/4 κουπας ελαιολαδο
300 γρ κιμας μοσχαρισιος
150 γρ ξηροι καρποι κ σταφιδες (αμυγδαλα, κασιους, cranberries, σταφιδες, καρυδια)
1 ποτηρακι κρασι μπρουσκο
Αλατι πιπερι
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/4 κουπας ελαιολαδο
300 γρ κιμας μοσχαρισιος
150 γρ ξηροι καρποι κ σταφιδες (αμυγδαλα, κασιους, cranberries, σταφιδες, καρυδια)
1 ποτηρακι κρασι μπρουσκο
Αλατι πιπερι
Για το ψησιμο
2 κουταλιες βουτυρο
1/2 κουπα νερο
1 καροτο
1 κρεμμυδι στα τεσσερα
1 ντοματα στα τεσσερα
Κ τη μαριναδα... με το κοτοπουλο μαζι!!
2 κουταλιες βουτυρο
1/2 κουπα νερο
1 καροτο
1 κρεμμυδι στα τεσσερα
1 ντοματα στα τεσσερα
Κ τη μαριναδα... με το κοτοπουλο μαζι!!
Μαριναρουμε το κοτοπουλο. Βαζουμε τα καρυκευματα, κ ριχνουμε τη μαριναδα ανακατευοντας ολο το κοτοπουλο. Μπορουμε κ απο βραδις. Καλυπτουμε με μεμβρανη κ βαζουμε ψυγειο.
Πρωτα κανουμε τη γεμιση. Σωταρουμε στο ελαιολαδο το κρεμμυδι, προσθετουμε τον κιμα να σωταριστει καλα κ τελος τους ξηρους καρπους κ το κρασι. Αφηνουμε να εξατμιστει τελειως κ αποσυρουμε.
Βγαζουμε το κοτοπουλο κ αφηνουμε να ερθει λιγο σε θερμοκρασια δωματιου. Ετσι θα ψηθει ομορφα κ θα γινει λουκουμι.
Πρωτα κανουμε τη γεμιση. Σωταρουμε στο ελαιολαδο το κρεμμυδι, προσθετουμε τον κιμα να σωταριστει καλα κ τελος τους ξηρους καρπους κ το κρασι. Αφηνουμε να εξατμιστει τελειως κ αποσυρουμε.
Βγαζουμε το κοτοπουλο κ αφηνουμε να ερθει λιγο σε θερμοκρασια δωματιου. Ετσι θα ψηθει ομορφα κ θα γινει λουκουμι.
Το γεμιζουμε με τη γεμιση. Το βαζουμε σε γαστρα, αλειφουμε το βουτυρο να παει παντου κ προσθετουμε τη μαριναδα. Βαζουμε τα λαχανικα κ το νερο.
Ψηνουμε στους 160 στον αερα για 1μιση ωρα. Μετα ξεσκεπαζουμε κ ψηνουμε για μιση ωρα περιπου.
Αφηνουμε να κρυωσει το κοτοπουλο κ σουρωνουμε το ζουμι. Πολτοποιουμε με ραβδομπλεντερ ή σουρωνουμε πατωντας τα λαχανικα για να αφησουν τις γευσεις τους.
Δενουμε τη σαλτσα με μια κουταλια κορν φλαουρ διαλυμενη μεσα σε λιγο νερο.
Ψηνουμε στους 160 στον αερα για 1μιση ωρα. Μετα ξεσκεπαζουμε κ ψηνουμε για μιση ωρα περιπου.
Αφηνουμε να κρυωσει το κοτοπουλο κ σουρωνουμε το ζουμι. Πολτοποιουμε με ραβδομπλεντερ ή σουρωνουμε πατωντας τα λαχανικα για να αφησουν τις γευσεις τους.
Δενουμε τη σαλτσα με μια κουταλια κορν φλαουρ διαλυμενη μεσα σε λιγο νερο.



Δημιουργός συνταγής: Voula Damala