Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

Μετά από αρκετές δοκιμές γευσιγνωσίας σε διάφορα σπίτια ζαχαροπλαστεία και γειτόνισσες, κατάφερα να βγάλω το αποτέλεσμα που ικανοποιεί το στόμα μου. ένας κουραμπιές που μόλις τον δαγκώσεις λιώνει στο στόμα και αμέσως το στόμα σου γεμίζει με τη γεύση από το βούτυρο και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Για μένα οι γιορτές είναι μυρωδιές στην κουζίνα καλές γιορτές να έχουμε καλό κουράγιο σε όσους δουλεύουν τα φιλιά μου.
Tα υλικά θα σας τα δώσω ακριβώς ότι έβαλα γιατί πιστεύω η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια :

έβαλα
500 γραμμάρια βούτυρο lurpak πολύ καλά μαλακωμένο
100gr flora soft με βούτυρο
220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
200 γραμμάρια ασπρισμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα.

Εκτέλεση:
Αφού έχουμε για αρκετή ώρα το βούτυρο μας εκτός ψυγείου και είναι αρκετά μαλακό το χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 15 με 20 λεπτά να γίνει λευκό σαν κρέμα.
Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το κονιάκ.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με τα χέρια, εμένα μου το πήρε ακριβώς ένα κιλό.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες 30 γραμμάρια η καθεμία, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας από πάνω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Εμένα μου βγήκαν 3 ταψιά της κουζίνας.
Τα αφήνουμε λίγο να παγώσουν και τα στολίζουμε με ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΣΟΧΗ δε θέλουνε πάρα πολύ ψήσιμο γιατί όσο τους ψήνεις τους κουραμπιέδες σκληραίνουν. 
Ο χρόνος που δίνω είναι με βάση τη δικιά μου κουζίνα.
Να βγαίνουν σχεδόν ανοιχτόχρωμοι. Είναι ψημένοι αυτοί μέσα μη φοβηθείτε ότι είναι μαλακοί, μόλις παγώνουν σκληραίνουν.


Credits:
Μένια Στεφοπούλου
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ