Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Δέσποινας Μπο για ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

500 γρ αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις, 
λίγο ξύδι, 
100 ml λάδι, 
210 ml νερό χλιαρό, 
μία μισή κουταλιά γλυκού αλάτι, 
10 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τόσο λεπτά φύλλα ώστε να διαφανίζουν, 3 κάτω και 3 πάνω.
Με ένα πινέλο πετάμε από πάνω χωρίς να ακουμπάμε το λάδι, αρκετό στο κάθε φύλλο. 
Όσο λάδι περισσέψει περισσέψει από πάνω αφού έχουμε χαράξει. 

Για τη γέμιση έβαλα 
1 κιλό σπανάκι, 
3 πράσα, 
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. άνηθο 
1 κ.σ. μαϊντανό 
1 κ.σ. ξερό δυόσμο. 

Τσιγάρισα πρώτα ξεχωριστά με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο.
Πρόσθεσα το σπανάκι, έβγαλα από τη φωτιά, έβαλα μέσα τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, άφησα να κρυώσει και τελευταία στιγμή πρόσθεσα τη φέτα με 2 αβγά χτυπημένα.