Νηστίσιμα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με πατάτα και καρυδόψιχα

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
1 πατάτα μεγάλη βρασμένη
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
3 σκελίδες σκόρδο
150 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν.
Βράζουμε την πατάτα με την φλούδα της, μόλις βράσει την ξεφλουδίζουμε αφού κρυώσει και την πολτοποιούμε.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό, το στίβουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ μαζί με την πολτοποιημένη πατάτα, την καρυδόψιχα και τα υπόλοιπα υλικά .
Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε αρκετή ποσότητα στην επιφάνεια της κάθε μελιτζάνας και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό .
Στο σημείο που τελειώνει το ρολό μαγκώνουμε με μία οδοντογλυφίδα και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


Δημιουργός συνταγής: Σοφία Ζώνα