Νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο 

Υλικά για ένα ταψάκι 30εκ

Για το φύλλο
2 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ χυμό λεμονιού
5 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου.
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για την γέμιση
600γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
5 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
1 φλ καρύδια χοντροκομμένα
1 χούφτα σταφίδες
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για το σιρόπι
1.5 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 φλ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 κανέλα φύλλο
2 καρφάκια γαρύφαλλο 

Τα βάζω να βράσουν χωρίς το μέλι 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Μετά προσθέτω το μέλι, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και το λεμόνι και το τρίβω με τα δάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Μετά αρχίζω να προσθέτω το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το αφήνω σκεπασμένο μια ώρα να ξεκουραστεί. 

Για την γέμιση
Βάζω την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχω στραγγίσει καλά, προσθέτω τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τα καρύδια, τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατεύω καλά.
Χωρίζω τη ζύμη σε 6 μπαλάκια. 
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, πασπαλίζω με λίγο νισεστέ και ανοίγω ένα μακρόστενο λεπτό φύλλο.
Το λαδώνω με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο, βάζω γέμιση και το τυλίγω ρόλο.
Βάζω όλα τα φύλλα σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από το κέντρο.
Όσο λάδι μείνει το ρίχνω από επάνω. 
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 
Όταν βγει από τον φούρνο, όπως είναι καυτό ρίχνω το κρύο σιρόπι και αφήνω να κρυώσει και να το τραβήξει!