
Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Katerina Mouglali από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
1 1\2 ποτήρι αλευρι γ.ο.χ
6 αυγα ,
1 μπεκιν παουντερ
2 βανιλιες
2 κ.σ νερο
2 κ.σουπας χυμο λεμονι
2 ποτ.νερο
1\2 φλ.τσαγιου κονιακ
1 κρεμα τυρι φιλαδελφεια
1 κουπακι φραουλες φρεσκες
Υλικά:
1 1\2 ποτήρι ζάχαρη1 1\2 ποτήρι αλευρι γ.ο.χ
6 αυγα ,
1 μπεκιν παουντερ
2 βανιλιες
2 κ.σ νερο
2 κ.σουπας χυμο λεμονι
Σιρόπι:
2 ποτηρια ζαχαρη2 ποτ.νερο
1\2 φλ.τσαγιου κονιακ
Για την κρέμα:
1 φυτικη σαντιγι 500 γρ1 κρεμα τυρι φιλαδελφεια
1 κουπακι φραουλες φρεσκες
Εκτέλεση:
Χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα τα αυγα την ζαχαρη να γινουν κρεμαΡίχνουμε σταδιακα τα υπολοιπα υλικα αλευρι, μπεκιν, βανιλιες, νερο, λεμονι. με μαριζ ανακατευουμε απο κατω προς τα επανω να μην χασουμε τον αερα.
Βαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 30'.
Βραζουμε το σιροπι για 5-8'.
Σιροπιαζουμε μεσα στην φορμα κρυο το γλυκο ζεστο το σιροπι.
Αφηνουμε το γλυκο 5-6 ωρες η ακομα καλυτερα ολο το βραδυ.
Χτυπαμε τα υλικα για την σαντιγι και διακοσμουμε!
Εγω εβαλα κομμενες φραουλες και αναμεσα στο γλυκο!
Καλη επιτυχια και οποια το κανει θα δει ποσο ομορφο και ωραιο γλυκο ειναι!
Βαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 30'.
Βραζουμε το σιροπι για 5-8'.
Σιροπιαζουμε μεσα στην φορμα κρυο το γλυκο ζεστο το σιροπι.
Αφηνουμε το γλυκο 5-6 ωρες η ακομα καλυτερα ολο το βραδυ.
Χτυπαμε τα υλικα για την σαντιγι και διακοσμουμε!
Εγω εβαλα κομμενες φραουλες και αναμεσα στο γλυκο!
Καλη επιτυχια και οποια το κανει θα δει ποσο ομορφο και ωραιο γλυκο ειναι!