Ο τέλειος σιροπιαστός μπαμπάς



Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Katerina Mouglali από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Ο τέλειος σιροπιαστός μπαμπάς

Υλικά:
1 1\2 ποτήρι ζάχαρη
1 1\2 ποτήρι αλευρι γ.ο.χ
6 αυγα ,
1 μπεκιν παουντερ
2 βανιλιες
2 κ.σ νερο
2 κ.σουπας χυμο λεμονι

ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτ.νερο
1\2 φλ.τσαγιου κονιακ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 φυτικη σαντιγι 500 γρ
1 κρεμα τυρι φιλαδελφεια
1 κουπακι φραουλες φρεσκες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα τα αυγα την ζαχαρη να γινουν κρεμα
Ρίχνουμε σταδιακα τα υπολοιπα υλικα αλευρι, μπεκιν, βανιλιες, νερο, λεμονι. με μαριζ ανακατευουμε απο κατω προς τα επανω να μην χασουμε τον αερα.
Βαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 30'.
Βραζουμε το σιροπι για 5-8'.
Σιροπιαζουμε μεσα στην φορμα κρυο το γλυκο ζεστο το σιροπι.
Αφηνουμε το γλυκο 5-6 ωρες η ακομα καλυτερα ολο το βραδυ.
Χτυπαμε τα υλικα για την σαντιγι και διακοσμουμε!
Εγω εβαλα κομμενες φραουλες και αναμεσα στο γλυκο!
Καλη επιτυχια και οποια το κανει θα δει ποσο ομορφο και ωραιο γλυκο ειναι!