Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά στο πήλινο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά στο πήλινο

Υλικά
700 γρ χοιρινή τηγανιά
2 ντομάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 πιπεριές χρωματιστές
100 γρ κεφαλοτύρι σκληρό κομμένο σε κυβάκια
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την τηγανιά. 
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια, τις πιπεριές κομμένες στα τέσσερα, το κεφαλοτύρι, το κρασί, το ελαιόλαδο τα μυρωδικά και το σκορδάκι κομμένο σε φετούλες. 
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. 
Κατόπιν τα βάζουμε στο πήλινο.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και κλείνουμε με καπάκι ή λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200° βαθμούς, μετά 20 λεπτά πριν το ψήσιμο βγάλουμε το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.