
ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Τέλεια σαλτσούλα!
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 2 πιπεριές κόκκινες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού! Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το μείγμα από τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
- Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!
- Πλένουμε πολύ καλά την τηγανιά και την αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα τρυπητό μπολ.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην τηγανιά και την σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε και τις κομμένες πιπεριές και κατόπιν σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει και το κρέας αλλά και οι πιπεριές.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βγάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού από το ψυγείο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά ενώ το έχουμε πάρει από τη φωτιά.και γίνεται τέλεια σάλτσα!!
- Σερβίρουμε με ρύζι !