Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ---> Μια συνταγή της κυρίας Laureta Cenkaj Hamataj από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο

Υλικά :
Για το φυλλο: 
1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
5 αυγα
1 νεροποτηρο γαλα
1 νεροποτηρο ηλιελαιο
2 κ.τ.σ χυμο λεμονι
1 κ.τ.γ αλατι
1 κ.τ.σ ζαχαρι
1 κ Νισεστε για το ανοιγμα των φυλλων

Για τη γεμιση: 
1 κιλο καρυδια μικροκομμενα
600γρ Βουτηρο

Για το σιροπι: 
2 κιλα ζαχαρη
1.5 λιτρο νερο
Χυμο απο ενα λεμονι
3 βανιλιες

Εκτελεση
Ζυμωνουμε για 20 λεπτα τα υλικά για το φύλλο και αφηνουμε το ζυμαρι να ξεκουραστεί για 3 ωρες. 
Παίρνουμε το ζυμαρι, το χωριζουμε σε 8 κομματια και το 1 απο τα 8 το χωριζουμε σε 10 μπαλακια, δηλαδη συνολο 80 φυλλα.
Παίρνουμε τρια μπαλακια ζυμαρι, τα ανοιγουμε για λιγο το καθενα και υστερα βαζουμε το ενα πανω απο το αλλο με μπολικη Νισεστε και με αυτα τα τρια ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο.
Συνεχιζουμε με αυτο το τροπο μεχρι το τελος.
Επισης να μη ξεχναμε ανα 3 φυλλα να ριχνουμε τα καρυδια.
Μετα αφου εχουμε λιωσει το βουτυρο αλείφουμε τα φυλλα.
Το ψηνουμε για 10 λεπτα στους 250 και μετα κατεβαζουμε το φουρνο στους 150 και το ψηνουμε για 3 ωρες.
Για το σιροπι: 
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα και τα βραζουμε για 20 λεπτα.
Έπειτα, οταν θα σιροπιασουμε πρεπει να ειναι ζεστο το σιροπι και κρυος ο μπακλαβας.