Χορτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χορτόπιτα

Υλικά
Καυκαλίθρες
πράσα
σεσκουλα
φρέσκα κρεμμυδάκια
μαιντανό
άνηθο
και λίγο σπανάκι!

Τα ψιλόκοψα όλα τα έτριψα με αλάτι και τα άφησα να μαραθούν.

Για το φύλλο
Έβαλα 2.5 φλ αλέυρι με 1 κρασοπότηρο λάδι και τα έτριψα να γίνουν σαν ψίχουλα .
Πρόσθεσα 2 κ.σ ξύδι 1κ.γ αλάτι και χλιαρό νερό περίπου ένα φλ ζυμώνονταςμέχρι να εχω ενα ζυμαράκι που να μην κολάει στα χέρια.
Λαδώνω ένα μπολ και βάζω μεσα το ζυμαράκι λαδώνοντας και από επάνω μην ξεραθεί.
Αφηνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Το χώρισα σε πέντε μπαλάκια.
Εβαλα σε λαδωμένο ταψάκι 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα γέμιση 1 φυλλο στην μέση λίγο λάδι γέμιση και 2 φύλλα λαδώνοντας ενδιαμεσα επάνω.
Εβαλα λίγο λάδι από επάνω και έψησα στους 180 βαθμούς 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.