Σπανακοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά (φύλλο)
500 γραμμ. αλεύρι γοχ
100 ml ελαιόλαδο
20 ml ξύδι
1 ½ κουταλάκι αλάτι
200 ml νερό
ελαιόλαδο για άλειμμα

Υλικά για τη γέμιση
Σπανάκι
Πράσο
Κρεμμύδι ξερό
Κρεμμύδι φρέσκο
Φέτα
Ελαιόλαδο

Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα, το κρεμμύδι ,το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι.
Όταν είναι έτοιμη η γέμιση τη μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη φέτα.
Ανοίγουμε 4 φύλλα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί. Στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε λαδακι , στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα με λαδακι ενδιάμεσα.
Χαράζουμε ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο νερό, σουσάμι και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180.