
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
Υλικά
Μια μικρή κολοκύθα,
δύο μεγάλα καρότα,
δύο πατάτες,
δύο κρεμμύδια ξερά,
μια φέτα σελινόριζα,
ένα κομμάτι τζίντζερ
ένα πράσινο μήλο,
μια μικρή καυτερή πιπεριά ,
χυμό από δύο μικρά πορτοκάλια,
χυμό από μισό λεμόνι ,
τρεις κ.σ. κρέμα γάλακτος (για το τέλος)
και τρεις φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε δύο κ.σ. λάδι και μια κ.σ. βούτυρο αγελαδινό και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το μπέικον.
Το σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ένα κ.γ. κουρκουμά.
Όταν μαλακώσουν τα λιώνουμε με ένα ραβδοπλεντερ και βάζουμε και τρεις κ.σ. κρέμα γάλακτος, και χυμό λεμονιού (εγώ έβαλα μισό λεμόνι) το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη.
Εμείς το τρώμε με μια κ.σ. cottage cheese η με γιαούρτι και λίγο μαϊντανό.

