Γαλακτομπούρεκο με κρέμα μουχαλεμπί



Μια συνταγή της κυρίας Maria Sotiraki για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Γαλακτομπούρεκο με κρέμα μουχαλεμπί

Κρέμα
1750ml γάλα
275 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ρυζάλευρο
75 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια

Βάζω το μισό γάλα στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να χλιαρίνει.
Σ' ένα μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα κρύο, ρίχνω το ρυζάλευρο και το κορν φλάουερ και τα διαλύω.
Τα προσθέτω στη κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα κι ανακατεύω συνέχεια με σύρμα μέχρι να πήξει.

Σιρόπι
1/2 κούπα νερό με 1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. γλυκόζη ή μισό λεμόνι, ακέρωτο και κομμένο σε 2 κομμάτια.
Βράζουμε για 3'.
Εάν σας αρέσει πολύ σιροπιαστό, διπλασιάστε τις ποσότητες.

Για το ταψάκι μου 22χ32 λιώνω 1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ. και στήνω το γαλακτομπούρεκο βουτυρώνοντας και βάζοντας 5 φύλλα κάτω, στη μέση τη κρεμα μουχαλεμπί κι από πάνω τ' άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα .
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180°C για 30'
Πριν το ψήσουμε χαράζουμε  τα φύλλα σε κομμάτια, πράγμα που εγώ το ξέχασα.
Σε μεγάλο ταψί εννοείται διπλασιάζονται οι ποσότητες, εκτός αν δεν θέλετε το γλυκό σας να είναι ψηλό αλλά χαμηλό σαν μπουγάτσα.
Το καλοκαίρι του πάει πολύ παγωτό βανίλια και σαντιγί εκτός από καφέ .