
Μια συνταγή της κυρίας Maria Sotiraki για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
275 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ρυζάλευρο
75 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια
Σ' ένα μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα κρύο, ρίχνω το ρυζάλευρο και το κορν φλάουερ και τα διαλύω.
Υλικά για την κρέμα
1750ml γάλα275 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ρυζάλευρο
75 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζω το μισό γάλα στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να χλιαρίνει.Σ' ένα μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα κρύο, ρίχνω το ρυζάλευρο και το κορν φλάουερ και τα διαλύω.
Τα προσθέτω στη κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα κι ανακατεύω συνέχεια με σύρμα μέχρι να πήξει.
1 κ.γ. γλυκόζη ή μισό λεμόνι, ακέρωτο και κομμένο σε 2 κομμάτια.
Βράζουμε για 3'.
Εάν σας αρέσει πολύ σιροπιαστό, διπλασιάστε τις ποσότητες.
Για το σιρόπι
1/2 κούπα νερό με 1 κούπα ζάχαρη1 κ.γ. γλυκόζη ή μισό λεμόνι, ακέρωτο και κομμένο σε 2 κομμάτια.
Βράζουμε για 3'.
Εάν σας αρέσει πολύ σιροπιαστό, διπλασιάστε τις ποσότητες.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Για το ταψάκι μου 22χ32 λιώνω 1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ. και στήνω το γαλακτομπούρεκο βουτυρώνοντας και βάζοντας 5 φύλλα κάτω, στη μέση τη κρεμα μουχαλεμπί κι από πάνω τ' άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα .
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180°C για 30'
Πριν το ψήσουμε χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια, πράγμα που εγώ το ξέχασα.
Σε μεγάλο ταψί εννοείται διπλασιάζονται οι ποσότητες, εκτός αν δεν θέλετε το γλυκό σας να είναι ψηλό αλλά χαμηλό σαν μπουγάτσα.
Το καλοκαίρι του πάει πολύ παγωτό βανίλια και σαντιγί εκτός από καφέ .

Πριν το ψήσουμε χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια, πράγμα που εγώ το ξέχασα.
Σε μεγάλο ταψί εννοείται διπλασιάζονται οι ποσότητες, εκτός αν δεν θέλετε το γλυκό σας να είναι ψηλό αλλά χαμηλό σαν μπουγάτσα.
Το καλοκαίρι του πάει πολύ παγωτό βανίλια και σαντιγί εκτός από καφέ .
