Μυρμηγκάτο



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μυρμηγκάτο
 
ΥΛΙΚΆ 
250 ΓΡ. ΒΟΎΤΥΡΟ
1 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ (ΜΕΓΆΛΗ)
6 ΑΥΓΆ
330 ml ΓΑΛΑ
550 ΓΡ. ΑΛΕΎΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ
2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
100 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 
2. 1/2 ΚΟΎΠΕΣ ΖΆΧΑΡΗ
3 ΚΟΎΠΕΣ ΝΕΡΟ
ΦΛΟΎΔΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΛΑΣΟ
1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
150 ML ΕΒΑΠΟΡΈ Η ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ 
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΜΕΛΙ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΛΑΣΟ
1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ 
150 ML ΕΒΑΠΟΡΈ Η ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ 
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΜΕΛΙ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΈΝΑ - ΕΝΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΓΆΛΑ, ΑΛΕΎΡΙ, ΠΆΛΙ ΓΆΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ.
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΤΑΨΊ.
ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ, ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΆ, ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ 180 ΚΕΛΣΊΟΥ.
ΒΡΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΏΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΆΡΕΙ ΒΡΆΣΗ 5 ΛΕΠΤΆ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΑ! 
ΜΌΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΌ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΌ ΤΟ ΓΛΥΚΌ
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΠΡΏΤΑ.(ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΥΤΌ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΦΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΤΕΒΆΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΊΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΌ).
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΕΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΛΑΣΟ.
ΚΆΝΟΥΝΕ ΜΕ ΈΝΑ ΚΟΥΤΆΛΙ Η ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΕΛΑΦΡΆ ΣΧΕΔΙΑ.
ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΨΥΓΕΊΟ ΝΑ ΠΑΓΏΣΕΙ.
ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΆ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΟ ΚΌΒΟΥΜΕ.