
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά130 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο και τέλος το αλεύρι και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ψήνω σε φόρμα 24 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω σε τρεις δίσκους.
Υλικά για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
Εκτέλεση
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού, κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω το λικέρ και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Συναρμολόγηση
Βάζω σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι και σιροπιάζω με λίγο σιρόπι.Βάζω λίγα βύσσινα από το γλυκό τα οποία έχω στραγγίσει.
Βάζω λίγη σαντιγί και από επάνω νιφάδες σοκολάτας.
Βάζω το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω ξανά σαντιγί και σκορπάω λίγα βύσσινα (αφήνω λίγα για τη διακόσμηση) και ξανά νιφάδες σοκολάτας, το τελευταίο παντεσπάνι, το υπόλοιπο σιρόπι και την σαντιγί.
Στολίζω με φλούδες σοκολάτας και βύσσινα.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη