Εύκολη και ελαφριά τούρτα Μπλακ Φόρεστ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολη και ελαφριά τούρτα Μπλακ Φόρεστ

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
130 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1/2 κ.γ. αλάτι

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο και τέλος το αλεύρι και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ψήνω σε φόρμα 24 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  20 - 25 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω σε τρεις δίσκους.

Σιρόπι 
1 φλ. ζάχαρη 
1 φλ. νερό 
1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού, κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω το λικέρ και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Συναρμολόγηση
Βάζω σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι και σιροπιάζω με λίγο σιρόπι.
Βάζω λίγα βύσσινα από το γλυκό τα οποία έχω στραγγίσει.  
Βάζω λίγη σαντιγί και από επάνω νιφάδες σοκολάτας.
Βάζω το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω ξανά σαντιγί και σκορπάω λίγα βύσσινα (αφήνω λίγα για τη διακόσμηση) και ξανά νιφάδες σοκολάτας, το τελευταίο παντεσπάνι, το υπόλοιπο σιρόπι και την σαντιγί.
Στολίζω με φλούδες σοκολάτας και βύσσινα.