
NEW YORK CHEESECAKE ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Αν δε βρούμε sour cream στο σούπερ μάρκετ τη φτιάχνουμε εμείς.
- Ανά 300 γρ κρέμα γάλακτος με 1 πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και σε δευτερόλεπτα πήζει.
- Το βάζουμε στο ψυγείο σε τάπερ.
- Ετοιμάζουμε το τσέρκι βάζοντας λαδόκολλα στα τοιχώματα και αλουμινόχαρτο εξωτερικά σε όλο το τσέρκι.
- Θρυμματίζουμε 250 γρ. Μπισκότα digestive και τα ανακατεύουμε με 150 γρ βούτυρο λιωμένο.
- Τα βάζουμε στο τσέρκι και με ένα ποτήρι το πιέζουμε και το απλώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα.
- Βάζουμε το τσέρκι με τη βάση στο ψυγείο.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 500 γρ. τυρί κρέμα και 165 γρ. ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το τυρί.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ., 1 βανίλια, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 2 αυγά και 300 γρ. από την κρέμα που φτιάξαμε στην αρχή.
- Μόλις ενωθούν τα υλικά απλώνουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 1 ώρα στους 150 βαθμούς.
- Στη μέση όταν το κουνάμε θα "τρέμει" λίγο αλλά είναι ψημένο!
- Μετά τη μια ώρα σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή να κρυώσει εκεί το γλυκό.
- Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Δημιουργός συνταγής: Foteini Kalikatzarou Mavrou
