New York cheesecake καταπληκτικό



Μια συνταγή της κυρίας Foteini Kalikatzarou Mavrou για NEW YORK CHEESECAKE ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


New York cheesecake καταπληκτικό

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Αν δε βρούμε sour cream στο σούπερ μάρκετ τη φτιάχνουμε εμείς. 
Ανά 300 γρ κρέμα γάλακτος με 1 πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και σε δευτερόλεπτα πήζει. 
Το βάζουμε στο ψυγείο σε τάπερ.
Ετοιμάζουμε το τσέρκι βάζοντας λαδόκολλα στα τοιχώματα και αλουμινόχαρτο εξωτερικά σε όλο το τσέρκι. 
Θρυμματίζουμε 250 γρ. Μπισκότα digestive και τα ανακατεύουμε με 150 γρ βούτυρο λιωμένο. 
Τα βάζουμε στο τσέρκι και με ένα ποτήρι το πιέζουμε και το απλώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα. 
Βάζουμε το τσέρκι με τη βάση στο ψυγείο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 500 γρ. τυρί κρέμα και 165 γρ. ζάχαρη. 
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το τυρί. 
Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ., 1 βανίλια, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 2 αυγά και 300 γρ. από την κρέμα που φτιάξαμε στην αρχή. 
Μόλις ενωθούν τα υλικά απλώνουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 1 ώρα στους 150 βαθμούς.
Στη μέση όταν το κουνάμε θα "τρέμει" λίγο αλλά είναι ψημένο! 
Μετά τη μια ώρα σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή να κρυώσει εκεί το γλυκό. 
Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.