
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα,
- 9 αυγά,
- 200 γρ. Ζαχαρη ,
- φλούδες από 1 λεμόνι,
- 2 βανίλιες
Για την καραμέλα
- 150 γρ. Ζάχαρη,
- 50 γρ. Νερό
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την καραμέλα και την μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια.
- Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού και μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών.
- Ανακατεύουμε καλά, για 1 λεπτό περίπου, σουρώνουμε και γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από την καραμέλα.
- Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό και ψήνουμε στους 150 για 45 λεπτά.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Foteini Kalikatzarou Mavrou
