Κρέμα Καραμελέ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ 


Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα, 
  • 9 αυγά, 
  • 200 γρ. Ζαχαρη ,
  • φλούδες από 1 λεμόνι, 
  • 2 βανίλιες

Για την καραμέλα
  • 150 γρ. Ζάχαρη, 
  • 50 γρ. Νερό


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την καραμέλα και την μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. 
  2. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. 
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού και μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών. 
  4. Ανακατεύουμε καλά, για 1 λεπτό περίπου, σουρώνουμε και γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από την καραμέλα. 
  5. Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό και ψήνουμε στους 150 για 45 λεπτά. 
  6. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.


Δημιουργός συνταγής: Foteini Kalikatzarou Mavrou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget