Κρέμα καραμελέ



Μια συνταγή της κυρίας Foteini Kalikatzarou Mavrou για ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Κρέμα καραμελέ 

1 λίτρο γάλα, 
9 αυγά, 
200 γρ. Ζαχαρη ,
φλούδες από 1 λεμόνι, 
2 βανίλιες

Για την καραμέλα
150 γρ. Ζάχαρη, 
50 γρ. Νερό

Ετοιμάζουμε την καραμέλα και την μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. 
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού και μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών. 
Ανακατεύουμε καλά, για 1 λεπτό περίπου, σουρώνουμε και γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από την καραμέλα. 
Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό και ψήνουμε στους 150 για 45 λεπτά. 
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.