Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΓΕΜΙΣΤΈΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι

ΥΛΙΚΆ 
6 ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΚΌΚΚΙΝΕΣ Η ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΈΣ
500 ΓΡ ΜΟΣΧΑΡΊΣΙΟ ΚΙΜΑ
12 ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΡΎΖΙ
ΜΕΡΙΚΈΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΌΚΚΙΝΕΣ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ)
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ 
2 ΣΚ ΣΚΟΡΔΟ
ΜΑΪΝΤΑΝΌΣ
1 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΚΟΝΣΈΡΒΑ
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΈΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΖΆΧΑΡΗ
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΔΕΝ ΒΓΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΆΝΙΑ.
ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΌΡΙΑ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.
ΡΑΝΤΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΊΓΟ ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΌ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΜΙΣΉ ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΏΣΟΥΝ.
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ.
ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΟ ΣΚΌΡΔΟ, ΤΟΝ ΚΙΜΑ, ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΆΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΌ ΚΑΙ ΒΡΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΎΖΙ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΌΝ ΚΑΛΆ.
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ, ΤΙΣ ΓΕΜΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΌΒΟΥΜΕ ΦΈΤΕΣ ΝΤΟΜΆΤΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΠΕΡΙΆ.
ΤΡΊΒΟΥΜΕ ΤΥΡΊ ΚΊΤΡΙΝΟ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΎΠΤΟΥΜΕ ΚΆΘΕ ΠΙΠΕΡΙΑ.
ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 35 ΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΊΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΆ ΤΟΥΣ.