
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 3 κ. σούπας ταχίνι
- 4 με 5 κ. σούπας μέλι
- 1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη
- 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς χοντρά κομμάτια μαζί με σταφίδες
- 1 κ. σούπας λιναρόσπορο
- 1 κ. σούπας σπόρους τσία ή άλλους σπόρους αν σας αρέσουν και αν θέλετε
Εκτέλεση
- Λιώστε σε μεγάλο μπολ την κουβερτούρα.
- Βάλτε το ταχίνι και ανακατέψτε, μετά το μέλι (βάλτε 3 κουταλιές και δοκιμάστε πόσο γλυκό το θέλετε και προσθέστε το υπόλοιπο αναλόγως), ρίξτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατέψτε να ενωθούν.
- Βάλτε μεμβράνη σε ταψάκι και απλώστε το υλικό, στρώνοντας με ένα κουτάλι, σε πάχος ένα δαχτύλου.
- Βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Βγαίνουν 15 τεμάχια και διατηρούνται στην ψύξη.
- Αν θέλετε μπορείτε να καβουρδίσετε τους ξηρούς καρπούς.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου