Αφράτα μπιφτέκια



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα μπιφτέκια

Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 10% λιπαρά
2/3 - 1 κούπα βρώμη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κ.σ λευκό ξύδι
1 κ.σ μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά. 
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. 
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. 
Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε. 
Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ αφράτα!