Δίπλες



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΔΙΠΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δίπλες

1 κιλό αλεύρι
5 αυγά
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού + λίγο ξύσμα
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. μπέικιν
λίγο αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λάδι

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο (όχι λεπτό), κόβουμε σε λωρίδες ή μακρόστενα κομμάτια και τηγανίζουμε μία - μία δίπλα με τη βοήθεια 2 πιρουνιών.
Βουτάμε στο σιρόπι.

Σιρόπι
1 κούπα τσ. ζάχαρη
1 κούπα τσ. νερό
1 κούπα μέλι