Μπανανοκέικ με γλάσο σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΠΑΝΑΝΟΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπανανοκέικ με γλάσο σοκολάτας

Αφράτο μυρωδάτο και λαχταριστό. Εύκολο με λίγα υλικά.

Υλικά
2 κούπες τσαγιού αλεύρι ( η μία ολικής)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
3-4 μπανάνες (αναλόγως το μέγεθος)
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
1 σοκολάτα για το γλάσο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο 3-4 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά ένα ένα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και τις μπανάνες λιωμένες, όχι εντελώς, ας μείνουν λίγα μικρά κομματάκια.
Έχουμε αναμείξει τα στερεά, αλεύρι - μπέικιν - σόδα, και ρίχνουμε σιγά - σιγά χτυπώντας το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μετρίου μεγέθους και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45- 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας με μια κουβερτούρα και 2 κ.σ. λάδι σε Μπεν Μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το κέικ περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.