Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΧΟΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Χειροποίητα ζυμαρικά με σιμιγδάλι
Απλά, με βουτυράκι γάλακτος φρέσκο και τυράκι!
335 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 γρ. αλάτι
120 γρ. ζεστό νερό
3 γρ. αλάτι
120 γρ. ζεστό νερό
Ανακατεύω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι και το αλάτι και ρίχνω σιγά σιγά το νερό,
Ζυμωνω περίπου 10'.
Κάνω μία μπάλα και τυλίγω με μεμβράνη, αφήνω περίπου 20'.
Ανοίγω φύλλο σε μία επιφάνεια που έχω αλευρώσει, τυλίγω στο πλάστη το φύλλο και το βγάζω όλο μαζί σε ρόλο, κόβω όσο θέλω να γίνουν τα μακαρόνια και στην συνέχεια ξεδιπλώνω το κάθε ρολάκι.
Βράζω σε αλατισμένο νερό 3-5'.
Ανοίγω φύλλο σε μία επιφάνεια που έχω αλευρώσει, τυλίγω στο πλάστη το φύλλο και το βγάζω όλο μαζί σε ρόλο, κόβω όσο θέλω να γίνουν τα μακαρόνια και στην συνέχεια ξεδιπλώνω το κάθε ρολάκι.
Βράζω σε αλατισμένο νερό 3-5'.