
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα ψάρια με λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά (Έβαλα μπακαλιάρο και πεσκανδριτσα).
- Όσο ψήνεται το ψάρι κόβουμε σε κυβάκια δύο μέτριες πατάτες, δύο καρότα, σελινόριζα, ένα κρεμμύδι, λίγο τζίντζερ, μερικά κλωνάρια σέλινο, ένα μικρό κολοκυθάκι.
- Μόλις ψηθούν βγάζουμε τα ψάρια και σουρώνουμε το νερό μην τυχόν και έχει κανένα αγκάθι στην σούπα.
- Βάζουμε τα λαχανικά μέσα, δύο κουταλιές της σούπας ρύζι και ένα κ.γ. κουρκουμά.
- Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με το χυμό λεμονιού και δύο κ.γ. νισεστέ.
- Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι, το ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε σιγά - σιγά στη σούπα.
- Και τον μπακαλιάρο τον καθάρισα και τον έβαλα στην σούπα στο τέλος.
Δημιουργός συνταγής: Marina Markou