Απλό και νόστιμο ζυγούρι στην κατσαρόλα




Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Απλό και νόστιμο ζυγούρι στην κατσαρόλα

Σήμερα φάγαμε Ζυγούρι από το χωριό. Έγινε λουκούμι, το ευχαριστήθηκαν όλοι. Τα συνοδευτικά δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε πρώτα καλά το κρέας με μια κ.σ. ελαιόλαδο και μια κ.σ. βούτυρο αγελαδινό. 
Μετά βάζουμε τρία κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, λίγη καυτερή πιπεριά και μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ένα σφηνάκι μηλόξυδο,
Μόλις εξατμιστεί το μηλόξυδο προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, αλάτι, μια κ.σ. κέτσαπ και όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει το κρέας.
Μόλις πάρει μια βράση το χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
Πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη.