Χοιρινό με πράσα και λάχανο



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χοιρινό με πράσα και λάχανο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζω το χοιρινό (χρησιμοποίησα χοιρινό λαιμό) σε μπουκιές χωρίς λάδι να φύγουν τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα. 
Προσθέτω λάδι και ένα μέτριο κρεμμύδι τριμμένο να τσιγαριστούν ελαφρά και σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί. 
Αφήνω να εξατμιστεί το κρασί και βάζω στην κατσαρόλα 3 πράσα σε ροδέλες, 2 καρότα σε ροδέλες και ένα μικρό λάχανο ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτω 2 κουταλιές πελτέ και ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι (εγώ δεν έβαλα γιατί έριξα καυτερή πιπεριά), και πάπρικα γλυκιά και αφήνω να σιγοβράσει, να πιεί τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.