Πουτίγκα (Καρυδόπιτα με κρέμα)



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΠΟΥΤΙΓΚΑ (ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πουτίγκα (Καρυδόπιτα με κρέμα)

Είναι πεντανόστιμο γλυκό ελαφρύ δροσερό και μυρωδάτο!

Υλικά για τη βάση
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (έβαλα μισό)
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
1κ.σ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν

Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ξύλο κανέλας
3 καρφακια γαρύφαλλο
Χυμό μισού λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
Βρασμός 3 λεπτά από την ώρα βρασμού 

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 26 εκατοστών αποσπώμενη.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι, και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα

5 ποτήρια γάλα φρέσκο
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. αλεύρι
2 κρόκους αυγών (εγώ δεν έβαλα)
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το κορν φλάουρ το αλεύρι τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να κοχλάσει.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψί και την καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιαρύνει, και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη την ενώνουμε με την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε πάνω στη σιροπιασμένη καρυδόπιτα, πασπαλίζουμε με καρύδια αλεσμένα κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.