Φάβα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΦΑΒΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φάβα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω ξεπλένω και βράζω τη φάβα για 10 λεπτά ξαφρίζοντας την.
Τη σουρώνω, προσθέτω ζεστό νερό, και μόλις βράσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και ένα καρότο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε χωρίς να την ανακατεύουμε, γιατί αν βάλεις κουτάλι στη φάβα πρέπει να στέκεσαι συνέχεια από πάνω να ανακατεύεις γιατί πιάνει εύκολα ( Αυτό το έχω μάθει από τη μαμά μου και ισχύει όντως.)
Όταν είναι έτοιμη και έχει τραβήξει σχεδόν όλο το νερό, προσθέτω αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανακατεύω αφήνω να βράσει για 5-10 λεπτά ακόμα και την περνάω από το multi.
Τη σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο κρεμμυδάκι και κάπαρη.