Τούρτα Tιραμισού



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα Tιραμισού

Για το παντεσπάνι
5αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν.Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι με το μπέικιν.Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδοκολα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω στους 180 για 20-25.Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους.

Για την κρέμα τιραμισού
750 γρ. μασκαρπόνε
150 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 τεμ. αυγά, τους κρόκους
4 τεμ. αυγά, τα ασπράδια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την άχνη με τους κρόκους. Βάζουμε το μείγμα σε Μπεν Μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί (παστεριώνουμε έτσι τους κρόκους). Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε.Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μη χάσει τον όγκο της.

Για το σιρόπι
100 γρ. Νερό
70 γρ ζάχαρη
2 κουτ. σούπας Νες καφέ
1 κουταλιά σούπας κονιάκ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.

Κρέμα Τιραμισού για την επικάλυψη
350 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
6 κ.σούπας άχνη ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
250 γραμ. κρέμα γάλακτος(κρύα)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγί
Σε μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη και το κονιάκ.
Εννοείται στο μείγμα και τη σαντιγί.

Κακάο για διακόσμηση.