Tiramisu



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για TIRAMISU από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Tiramisu

Υπέροχο και αφράτο

Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 γρ γάλα φρέσκο
2 κουτ σούπας Νες καφέ
60 γρ κονιάκ
750 γρ μασκαρπόνε
170 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
50 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
Κακάο

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκια ρίχνουμε το γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την λευκή ζάχαρη , μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Παστεριωνουμε τους κρόκους σε Μπεν Μαρί ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς για 4 με 5 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη. Ενώνουμε και τους κρόκους τους οποίους έχουμε παστεριώσει. Τέλος με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις, ενώνουμε στο μίγμα και την μαρέγκα.
Σε πυρέξ ή σε αποσπώμενη φόρμα στρώνουμε μια στρώσει από τα σαβαγιάρ. Ένα , ένα τα βουτάμε στο γάλα με τον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
Πάνω από τα σαβαγιάρ ρίχνουμε την μισή κρέμα .
Άλλη μια στρώση από τα σαβαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα πασπαλιζουμε με κακάο , κόβουμε και απολαμβάνουμε.