
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Τραγανά και μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο!
Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 ποτήρι μούστο βρασμένο ή πετιμέζι αραιωμένο
- 3/4 του ποτηριού ζάχαρη
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές κακάο ( προαιρετικά, για το χρώμα)
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμό ενός πορτοκαλιού
- 600 - 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά.
- Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και εύπλαστη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Lydia Niarou, συνταγή: Sofia Katsivelos
