Μουστοκούλουρα



Μια συνταγή της κυρίας Λυδίας Νιαρου για ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ  από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μουστοκούλουρα

Τραγανά και μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο!

Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 ποτήρι μούστο βρασμένο ή πετιμέζι αραιωμένο
3/4 του ποτηριού ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
2 κουταλιές κακάο ( προαιρετικά, για το χρώμα)
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμό ενός πορτοκαλιού
600 - 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά.
Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
(τα βρήκα από Sofia Katsivelos)