Μουστοκούλουρα



ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Τραγανά και μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο!


Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι μούστο βρασμένο ή πετιμέζι αραιωμένο
  • 3/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές κακάο ( προαιρετικά, για το χρώμα)
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 600 - 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά.
  2. Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και εύπλαστη.
  3. Πλάθουμε τα κουλουράκια και αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε σουσάμι.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Lydia Niarou, συνταγή: Sofia Katsivelos

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!