Κέικ με γεύση καφέ (Coffee cake)



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΦΕ (COFFEE CAKE) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με γεύση καφέ (Coffee cake)

ΥΛΙΚΆ
250 ΓΡ. ΜΑΡΓΑΡΊΝΗ Ή ΒΟΥΤΥΡΟ
250 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
6 ΑΥΓΆ ΜΕΓΑΛΑ
1/2 ΚΟΎΠΑ ΓΑΛΑ
1 ΚΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
350 ΓΡ. ΑΛΕΎΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ
1 Κ.Σ..ΚΑΚΑΟ
2 Κ.Σ. ΝΕΣ ΚΑΦΈ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΊΝΗ ΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΆΧΑΡΗ.
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΎΠΗΜΑ.
ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΆΛΑ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ.
ΜΌΛΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΊ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ, ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΈ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΏΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΆΤΟΥΛΑ ΌΧΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ( Ο ΚΑΦΈΣ ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΘΏΣ ΨΉΝΕΤΑΙ)
ΑΔΕΙΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΈΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΈΡΑ, ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ.